15/02/2019

MUKAVAMPAA (TALVI)URHEILUA ILMAN HIERTYMIÄ

 * kaupallisessa yhteistyössä Mills Enterprisen kanssa

 Olen aina tykännyt urheilusta ja tähän ikään mennessä olen ehtinyt harrastamaan aktiivisesti useampaa lajia murtomaahiihdosta rullaluisteluun ja pesäpallosta juoksuun. Näin talviaikaan sydäntäni lähellä on erityisesti laskettelu, jota olen harrastanut pienestä tytöstä pitäen ja viime vuosina koko ajan aktiivisemmin. Laskettelussa parasta antia ovat hyvässä kunnossa olevien, parhaimmillaan pitkien ja mukavan loivien rinteiden lisäksi upean lumiset maisemat laskupäivän kruunaavaa after ski -tunnelmaa unohtamatta. Tänä vuonna myös reipas kaksivuotiaamme on päässyt useamman kerran laskettelusuksien päälle ja myös mies on innostunut lajista. Toiveenani onkin, että saamme laskettelusta koko perheen yhteisen talviurheiluharrastuksen.

Viimeksi pääsin rinteeseen pari viikkoa sitten, kun suuntasimme perheeni kanssa Vihti Skin kauniisiin maisemiin ja tammikuun alussa vietimme viikon Rukan upeista rinteistä nauttien. Rukalla tuli lasketeltua viikon aikana yhteensä neljänä päivänä ja sen tunsi myös jaloissa, kun riisuin laskupäivän päätteeksi monoja jaloista pois. Kun jalat on ahdettu pitkiksi ajoiksi tiukkoihin laskettelumonoihin, syntyy sääriin helposti ikäviä hiertymiä. Myös kantapäiden iho hankautuu monoissa helposti rakoille samaan tapaan kuin kesällä ensimmäisiä kertoja korkokenkiä paljain jaloin käytettäessä. Itselläni tuntuu olevan erityisen herkät kantapäät, jotka hiertyvät aina ensimmäisenä uusissa tai muuten tiukoissa kengissä. Auts! Mikään ei todellakaan ole kurjempaa, kuin odotella rakoille hiertyneen jalkojen ihon parantumista tuplalaastareita käyttäen. Ehkä siksi olen näin vanhemmaksi (ja viisaammaksi?) tultuani tullut entistä mukavuudenhaluisemmaksi ja haluan jo hyvissä ajoin ennalta ehkäistä hiertymien ja rakkojen syntymisen oli kyse sitten urheilun kautta jalkoihin kohdistuvasta rasituksesta tai uusien korkokenkien sisäänajamisesta.


Vihdin laskettelureissulle sain testattavaksi Mills Comforsilin ihonsuojatuotteita, jotka on suunniteltu vähentämään ihoon kohdistuvaa painetta, lievittämään hankauksesta johtuvaa kipua ja ehkäisemään rakkojen syntymistä. Mills Comfort -tuoteperheestä löytyy ihonsuojia useammassa eri koossa, joten omaan tarpeeseen sopiva suoja on helppo löytää. Itse testasin laskettelumonojen kanssa iskua vaimentavaa, leikattavaa ihonsuojaa, joka vähentää ihoon kohdistuvaa painetta ja lievittää rasituksesta johtuvaa kipua. Laskettelumonothan painavat tunnetusti erityisesti juuri sääriluuta, joten tämä ihanan pehmoisella silikonigeelipinnalla varustettuihonsuoja toimii erinomaisena hiertymien ja kivun ehkäisijänä nimenomaan laskettelussa ja lumilautailussa. Itsekseen ihoon tarttuva geelipinta pitää suojan paikoillaan jalan ollessa tiiviisti monon sisällä ja mikä parasta, nämä suojat ovat uudelleenkäytettäviä! Itse pesin ihonsuojan käytön jälkeen käsin miedolla saippuavedellä ja kiinnitin sen sitten kuivumaan takaisin pakkauksessa olevaan suojakalvoon. Kannattaa antaa suojan kuivaa pesun jälkeen rauhassa esimerkiksi saunan lauteilla.

Korkkareiden ja juoksulenkkareiden kanssa aion jatkossa käyttää kahden kappaleen pakkauksessa myytäviä, valmiiksi muotoon leikattuja ihonsuojapaloja, jotka ovat myöskin uudelleenkäytettäviä. Nämä Millsin ihonsuojapalat sopivat erinomaisesti juuri kantapäiden ihon suojaamiseen eli ne ovat siinäkin mielessä nappivalinta, jos kärsit herkästi rakoille hiertyvistä kantapäistä kuten minä. Vinkkinä mainittakoon myös, että mikäli vaivaisenluu (korkkareiden käyttäjien tuttu kaveri myöskin) vaivaa sinua, toimivat Millsin ihonsuojapalat myös sen suojaamiseen ja esimerkiksi urheilukenkien hankaamisesta aiheutuvan kivun minimoimiseen.

 
Tähän loppuun vielä muistutus Mills Comforsil -tuotearvonnasta, joka on parhaillaan käynnissä Instagramissa. Jos et ole vielä ehtinyt osallistumaan, ehdit vielä hyvin mukaan! Arvontaan osallistut seuraamalla Insta-tiliäni @chicconservativechanel ja jättämällä kommetin siellä näkyvän arvontakuvan yhteyteen. Osallistumisaikaa on 21.2. klo 24 saakka, jonka jälkeen ilmoitan Instagramissa voittajan. Paljon onnea arvontaan ja ihanaa viikonloppua!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig