01/03/2019

PARAS VIIKONLOPPUHERKKU - AVOKADO TOAST VUOHENJUUSTOLLA


Parasta maaliskuun alkua! Helmikuu on nyt taputeltu ja kevättä kohti mennään. Kuluneeseen kuukauteen mahtui paljon hyviä juttuja: synttäripäiväni, jota juhlimme illastamalla Ventunossa, Runebergin päivä herkullisine torttuineen, ystävänpäivä, ystävien treffausta, talviurheilua, perheen kanssa oleilua sekä mielenkiintoisia blogiin liittyviä yhteistöitä ja tuotetestausta. Kuu toi tullessaan kuitenkin myös hieman vähemmän kivojakin asioita ja viime viikon kärvistelin inhottavan flunssakuumeen kourissa. Siksi en ehtinyt tänne blogin puolellekaan ennakkosuunnitelmieni mukaisesti päivittämään kuulumisia, mutta onneksi olo alkaa olla jo parempi! On muuten jännä, kuinka kaikki flunssat ja muut taudit ovat iskeneet minuun lapsen aloitettua päiväkodissa oikein urakalla. Ennen sairastin todella harvoin, ehkä kerran tai pari vuodessa, mutta nyt päiväkodista kulkeutuvat meille kotiin kaikki mahdolliset bakteerit ja virukset. Varmasti hyvin tuttu tilanne muillekin lapsiperheellisille?



Mutta tosiaan, kevättä kohti mennään kovaa vauhtia nyt maaliskuun startattua! Tälle tulevalle viikonlopulle meillä onkin varsin mukavia suunnitelmia, sillä saamme lauantaina kylään ihanan Camin perheineen. Viimeksi ennen joulua vietimme heillä leppoisaa iltaa hyvän ruuan ja juoman merkeissä ja samalla ajatuksella on tarkoitus istua iltaa nytkin. Huomenna on tarkoitus suunnitella illan menua ja laittaa koti kuntoon viikonloppua varten. Olen niin tyytyväinen meidän nykyiseen siisteystasoon, joka on parantunut meidän dinkkuvuosilta huomattavasti, haha. Nyt on luksusta aloittaa viikonloppu, kun maljakossa on tuoreita kukkia, koti on puunattu ja imuroitu, jääkaapissa on hyvää ruokaa & juomaa ja sänkyyn on vaihdettu puhtaat lakanat. 

Hyvään ruokaan liittyy vahvasti tämänkertainen postauksen aihekin eli kiireettömän lauantai- tai sunnuntaiaamun herkuksi täydellisesti sopiva avokado toast vuohenjuustolla. Tein näitä viime viikonloppuna useampaan otteeseen ja olen täysin koukuttunut! Resepti on varsin simppeli (mutta sitäkin maukkaampi!) ja tarvitset näiden herkkujen tekoon vain hyvää vaaleaa leipää, avokadoja, vuohenjuustoa, hunajaa sekä oliiviöljyä. Halutessasi voit maustaa toastit ripauksella valkosipulia, mustapippuria ja sitruunamehua oman makusi mukaan.


AVOKADO TOAST VUOHENJUUSTOLLA

  2 hengelle

 2 siivua hyvää vaaleaa leipää, esimerkiksi Konditoria pH7 Levainia tai Patisserie Teemu & Markus Levainia
2 kpl kypsiä avokadoja
150 g vuohenjuustoa
hunajaa
laadukasta oliiviöljyä
(1 valkosipulin kynsi)
sitruunamehua
mustapippuria
sormisuolaa
***

Leikkaa leipä siivuiksi. Paahda viipaleet leivänpaahtimella tai vohveliraudalla rapeiksi. Voit paistaa viipaleet myös pannulla oliiviöljyssä siten, että mukana on puristettu valkosipulinkynsi antamassa lisämakua. Lorauta paahdettujen viipaleiden päälle hieman laadukasta oliiviöljyä. Halkaise avokadot ja nostele lusikalla avokadoa leipäviipaleiden päälle. Lisää avokadon päälle vuohenjuusto käsin murustettuna. Lusikoi vuohenjuuston päälle sopiva määrä hunajaa, joka antaa ihanaa makeaa kontrastia suolaiselle juustolle. Ruohi lopuksi viipaleiden päälle mustapippuria ja viimeistele puolen sitruunan mehulla ja sormisuolalla. Nauti heti!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssa ja Instagramissa
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig