12/11/2015

TALVIKAUDEN AVAJAISET RUKALLA / DAY 1



Viime viikonloppu Kuusamossa Rukalla oli monella tapaa ainutlaatuinen kokemus ja tänään ajattelin avata noita tunnelmia hieman tarkemmin. Ruka on ehdottomasti oma lempparini kaikista kotimaan laskettelukeskuksista ja olen siellä ehtinyt elämäni aikana vierailemaan useasti. Noilla aiemmilla kerroilla olen ihastunut Rukan hyviin palveluihin, vaivattomaan majoittumiseen, hyvinhoidettuihin rinteisiin, letkeän hauskaan afterski-tunnelmaan ja vilkkaaseen yöelämään. Viimeiseen viiteen vuoteen en ole Rukalla harmikseni kuitenkaan päässyt käymään. Marraskuun alun kaudenavajaisviikonloppua odotin siis todella malttamattomasti ja perjantaina heräsin innosta kihelmöiden tulevaan reissupäivään. 

Suuntasin matkalaukkuni kanssa aamupäivästä Helsinki-Vantaalle ja vajaan tunnin jälkeen laskeuduimme Kuusamon lentokentälle kolmen muun bloggaajakollegani - Emilian, Gian ja Jennan kanssa. Paikalle saapuivat autoillen myös Tämä matka -blogia kirjoittavat Anna ja Teppo. Kentältä hyppäsimme taksin kyytiin ja huristimme lumisia maisemia ihastellen kohti Rukaa ja majoituspaikkaamme Ski-Inn RukaVillage Hotel & Apartmentsia. Aiemmilla käyntikerroilla olen majoittunut muun muassa Ruka Suitesin huoneistoissa sekä Kesäjärven rannalla sijaitsevissa mökeissä. Siksi oli kiva päästä vertaamaan tämänkertaista hotelli RukaVillagen majoitusta aiempiin kokemuksiini ja täytyy sanoa, että olin siihen todella tyytyväinen.

Kauppakeskus Kumpareen, Ravintola Pisteen ja Rantasipi Rukahovin välittömässä läheisyydessä sijaitseva RukaVillage tarjoaa miellyttävää hotellimajoitusta isommillekin seurueille ja huoneistomme osoittautui kodikkaaksi ja todella tilavaksi kolmioksi. Hyvinvarustellun keittiön, varustekuivauskaapin, kahden kylpyhuoneen ja pesukoneen lisäksi huoneistosta löytyi sauna ja poreammeella varustettu parveke. Täällä kelpaisi viettää esimerkiksi vuoden vaihtumista hieman isommankin kaveriporukan kesken. Keittiöstä löytyvät astiat, viini- ja kuohuvalasit sekä astianpesukone, jääkaappi ja pakastin, joten huoneisto toimii täydellisesti kodinomaiseen majoittumiseen ja  hyvin tänne tulikin kotiuduttua heti ensimmäisestä päivästä alkaen.




Perjantai-ilta starttasi Rukan kaudenavajaisviikon, joten saatuamme laukkumme purettua oli aika suunnata katsastamaan laskettelukeskuksen huikeita rinteitä ja palvelutarjontaa. Tässä vaiheessa osa seurueestamme suuntasi hot yogaan ja rinteeseen, mutta itse keräilin voimia illan ohjelmaa varten ja kävin testaamassa edellispäivänä Rukalle avatun Mura Sushi -ravintolan. Ravintola Coloradon viereen avattu Mura Sushi on Rukan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa sushiravintola. Uskon, että tällaiselle tulokkaalle on takuulla kysyntää jo sen vuoksi, että Rukalla vierailee vuosittain runsaasti kansainvälisiä turisteja. Tiskin takana häärivä keittiöpäällikkö Antti Leino on saanut oppinsa Helsingin Umeshusta, joka on sattumalta myös minulle ja miehelleni erityisen merkityksellinen paikka, sillä kävimme siellä syömässä ensimmäisillä virallisilla treffeillämme. Muran kattavasta menusta löytyykin japanilaisen keittiön alkupalaklassikot misokeitosta edamame-papuihin ja wakame-merileväsalaattiin, ja toki listalla ovat myös perinteiset maket, nigirit ja sashimit. Hieman yli kaksikymmentä asiakaspaikkaa käsittävä ravintola on sopivan pieni ja tunnelmainen ja annoksia on  myös mahdollisuus ottaa mukaan take-awayna.

Päädyin pitkän harkinnan jälkeen kappamakeista ja erilaisista nigireistä koostuvaan lajitelmaan. Kaunis esillepano, maukas riisi ja annoksen kruunannut majoneesilla kuorrutettu lohinigiri vakuuttivat, ja laskin, että Murassa tuli viikonlopun aikana käytyä kolmesti. Hardcore-sushihiiri täällä ruudun toisella puolella ilmoittautuu!




Sushilla herkuttelun jälkeen olikin aika vaihtaa bilevaatteet päälle, siirtyä illan ohjelmassa eteenpäin ja suunnata kaudenavajaiskemuihin Rukan Ystävien Iltaan. Nautimme mukavasta seurasta kuohuvan ja pienten herkkupalojen äärellä. Liekö syynä raikas tunturisää vai naurusta pulppuileva tunnelma, mutta koin todella olevani lomalla ja kaikki arkiset kiireet unohtuivat täydellisesti. 




Avajaistunnelmat jatkuivat siirtyessämme jatkamaan iltaa Ravintola Rukahoviin, jossa bongasimme myös Meiju Suvaksen ja Einin kanssamme yhteiseen selfieen, haha! Rukahovi tuntuukin olevan erityisesti hieman varttuneemman tanssikansan suosiossa ja osalla meno olikin varsin vauhdikasta. Itselleni tutumpi jatkopaikka on aina ollut Ravintola Piste, joka tarjoaa päivisin kuuluisaa keittolounastaan ja iltapäivisin rentoa afterski-meininkiä. Pisteessä oli perjantaina odotettu Sannin keikka, jonka halusin ehdottomasti nähdä. Ja vitsit, miten mahtavan keikan Sanni vetikin! Instagram-tiliäni seuraavat ovat sieltä ehkä tuolta illasta otetun videoklipin huomanneetkin.



Väsyneenä, mutta onnellisena kömmin keikan jälkeen takaisin hotellille ja uni tuli samantien. Oli kyllä ihana päästä käpertymään upottavan pehmeisiin hotellilakanoihin illan kohokohtia kertaillen. Jännitin itse tässä vaiheessa eniten seuraavan päivän keliä, sillä odotin rinteisiin pääsyä todella. Perjantaina keli on talvinen, mutta ei kovin luminen, ja illalla alkanut lumisade povasi hyvää. Ja niin, kyllä sitä lunta sitten tulikin oikein rytinällä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy! 




Reissun ensimmäinen päivä Rukalla alkoi siis varsin mukavissa merkeissä. Palaan teille huomenna viikonloppuna tarkemmin lauantain tunnelmiin ja rinteiden kuntoon, joten maltattehan pysyä kuulolla.



yhteistyössä Ruka-Kuusamo Matkailun kanssa

SHARE:

4 kommenttia

  1. Anonyymi11/12/2015

    Upeita kuvia oot saanut napattua!
    Vitsi,toi huone poreammeella olis täydellinen irtiotto arjesta! Pakko ehkä tänä talvena toteuttaa :)
    -Sini

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sini!!! Huone oli kyllä todella tilava ja ihanasti keskellä kaikkia palveluita - menisin mieluusti uudelleenkin! Ja parveke ja poreallas on kieltämättä aika kiva bonus huoneeseen :) Ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
  3. Oli todella hauska viikonloppu! Pääsisipä takaisin tuonne tunnelmiin taas, vähän tämä etelän harmaus pistää mielen matalaksi. Onnistuit muuten saamaan tosi kivoja fiiliskuvia erityisesti hotellista ja sen ympäristöstä.


    Kiitos mahtiseurasta viikonlopun aikana!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Gia kommentista! <3 Ja oli kyllä ihan mielettömän kiva viikonloppu hyvässä porukassa! Kurkkasin viikonloppuna postauksesi blogistasi ja todella upeita kuvia olit saanut napattua mm. rinteestä, Rukan Kuksa -ravintolasta ja vauhdikkaasta avajaisillasta :)

    Kiitos upeasta seurasta myöskin ja toivottavasti törmätään taas pian!

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig