29/10/2017

VIIKONLOPUN KUULUMISIA


Tämäkin viikonloppu on kulunut pitkälti Messukeskuksessa messuhumussa viime viikonlopun tapaan. Olimme perjantaina perheen kanssa vierailemassa I love me -messujen rinnalla suosikkitapahtumiini kuuluvilla Viini&Ruoka -messuilla ja ehdimme kierrellä ständejä tehokkaasti kahden tunnin ajan. Elintarviketieteilijänä minua kiinnostaa aina tutustua uusiin ruokatrendeihin ja uutuustuotteisiin, joista messuilla oli edustettuna muun muassa nyt erittäin kovassa nosteessa olevan korealaisen keittiön maustepastoja ja kastikkeita. Vanhaan tuttuun tapaan messuilla oli tälläkin kertaa erittäin laaja valikoima eri juusto- ja leikkelevalmistajien tuotteita, joista ihastuin erityisesti Kolatun Juustolan paistettuun munajuustoon - ihan mielettömän hyvää ja ihana tapa tarjoilla uudella tavalla perinteistä tuotetta. Menee ehdottomasti testiin salaatin kera nautittavaksi. Ostin kotiinviemisiksi myös Kolatun savujuustoa sekä ihanaa Valma-brietä, joka on täydellisen hyvää kylmän valkoviinin tai kuohuvan kaverina.

Yksi messujen näyttävimmistä ständeistä oli ehdottomasti Maku Kitchen Lifen osasto, jolla pääsi ihastelemaan tyylikkäitä keittiö- ja kattaustarvikkeita. Maku Kitchenin osastolta löytyi messutarjouksena myös mm. sous vide -keitin, jota jäimme vakavasti harkitsemaan. Mukaan lähti tällä kertaa alkavaan glögikauteen sopivat, mainiot hot&cold-lasit, tamminen leikkuulauta ja ihana puinen sitruunapuristin. Ostimme kotiin myös sushikattauksiin kivasti aasiafiilistä tuovan mustan  kivialustan, jolle saa mahtumaan isommankin määrän makeja ja nigireitä. Maku Kitchenin ständillä kilistelimme myös Bernard-Massardin Kuulea-nimistä extrakuivaa Suomi 100 -kuohuvaa.  


Messujen kauneimpiin pulloihin kuului ehdottomasti Valdo Floral Rosé Brut -niminen rosekuohuviini. Kyseessä on erittäin kuiva, hapokas, vadelmainen ja hedelmäisen elegantti rosee, joka miellytti itseäni ja messuilla mukana tätä maistelemassa ollutta siskoani kovasti! Näkisin tämän paitsi kevään ja kesän juhlapöydässä, myös joulupöydän yllättäjänä mätien ja suolaisten kalojen kaverina.


Yksi suosikeistamme messuilla oli Laurent-Perrierin Millésimé 2007 samppanja, jota pääsimme maistamaan magnum-pullosta. Tämä upean paahteinen, pitkälle kehittynyt jalo kuohuva jäi mieleen erityisesti miellyttävän pitkän jälkimakunsa ansiosta. Tämä olisi täydellinen uuden vuoden juhliin!


Minulle entuudestaan hyvin tutun Chateau Carsinin osastolla maistoimme Carsinin uutuutta, Sauvignon de Carsin 2016 valkoviiniä, joka osoittautuin oikein miellyttäväksi uudeksi tuttavuudeksi. Itse rakastan erityisesti Carsinin Semillon-rypäleistä valmistettua Cadillacia, joka on ihanan makea ja hunajainen viini ja täydellinen monenlaisten jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Chateau Carsin on muuten myös Suomi 100 –hankkeen virallinen yhteistyökumppani ja heillä on valikoimassaan omat Suomi 100 -merkitys juhlaviinit, jotka on valmistettu suomalaisin voimin Ranskan Bordeauxissa.


Ranskalaiseen Gabriel Meffren Côte Rôtie -punaviiniin minulla on erityisen lämmin suhde, sillä tätä tarjosin aikoinaan maisteriksi valmistuttuani valmistujaisjuhlissani. Rustiikkinen, maukkaan mehukas ja pippurisen mausteinen viini oli nyt messuilla sitä maistaessani yhtä hyvää kuin muistelinkin.


Viikonloppuna oli mielettömän kylmä, vaikka lumet ovat ehtineet jo sulaakin. Etenkin lauantaina ja sunnuntaita keli oli aika hurja ja kaivoin kaapista ensimmäistä kertaa tänä syksynä vanhan kunnon Canada Gooseni. Eipä tullut muuten kylmä tämä päällä ja huppu suojaa loistavasti, vaikka taivaalta sataa tihuttaisi! Lämmin suositus siis (edelleen) tästä takista.


Lauantaina suuntasimme Ikeaan hakemaan kotiin muutamia juttuja ja vitsit, kuinka ihastuinkaan tämän vuotiseen joulutuotevalikoimaan. Aivan ihania metallivärisiä koristeita, kauniita lahjapakkauksia ja herkullisen tuoksuisia tuoksukynttilöitä, joita tulikin hamstrattua kotiin.


Zarasta tällä viikolla löytynyt uusi muhkea pipokin pääsi viikonloppuna käyttöön. Rakastan tuota harmaan sävyä ja noita juuri sopivasti kimaltavia koristekiviä. Toivottavasti teillä on ollut mitä mahtavin viikonloppu ja palataas taas pian!


Seuraa blogia FacebookissaBloglovin'ssaInstagramissa ja Pinterestissä
SHARE:

2 kommenttia

Blogger Template Created by pipdig