06/06/2012

Hedelmäinen halloumisalaatti

Eilen oli oikea tehopäivä: töiden jälkeen nimittäin kokkasin, siivosin, pyykkäsin, kokosin maanantaiselta Ikea-reissulta hankitun lampun ja istutin ikkunalaudalle kasvamaan timjamia, basilikaa ja rakuunaa. Nyt vain odottelen malttamattomana tuloksia, jotta itsekasvatettuja tuoreita yrttejä pääsee lisäilemään erilaisiin salaatteihin, joita näin kesäisin syön päivittäin.

Eilen vuorossa oli halloumisalaatti. Tutustuin halloumijuustoon Kyproksella vuonna 1996 lomaillessamme äitini ja kummitätini kanssa lumoavan kauniissa Limassolissa. Muistan vieläkin, kuinka paikalliset nauttivat halloumia kivennäisveden ja tuoreen sitruunalohkon kanssa, jonka päälle oli ripoteltu aavistus merisuolaa. Rakastan halloumia ja parhaimmillaan se on mielestäni näin kesäisin grillattuna. Eilen paistoin halloumiviipaleet pannulla avokadoöljyssä ja lopputulos oli kyllä erittäin herkullinen!



 Hedelmäinen halloumisalaatti


1 pkt (n. 250 g) halloumijuustoa
jäävuorisalaattia tai romainesalaattia
1/3 osa isoa kesäkurpitsaa
tuoreita aprikooseja, kirsikoita ja mansikoita
saksanpähkinöitä
avokado- tai oliiviöljyä
balsamicoa
(mustapippuria)

Huuhtele ja revi salaatti isolle lautaselle. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi ja lisää salaattipohjaan. Leikkaa aprikoosit ja mansikat paloiksi ja lisää salaattiin. Kirsikat voit lisätä kokonaisina niin saat näyttävää ilmettä valmiille annokselle. Ripottele sekaan hieman saksanpähkinöitä ja lorauta sekaan aavistua öljyä. 

Leikkaa halloumijuusto noin 7-8:aan ohueen siivuun. Paista halloumiviipaleet pannulla niin, että ne saavat kauniin kullanruskean pinnan. Rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria. Asettele salaattipedin päälle. Koristele balsamicolla ja tarjoile.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig