02/07/2015

BALCONY GARDEN



Heinäkuu näytti kyntensä heti, ja eilen alkanut aurinkoinen keli jatkuu tänäänkin entistä lämpimämpänä. Ja hymy nousee korviin saakka, kun katsoo ensi viikonlopun sääennusteita. On tätä kyllä odotettukin niin pitkään! Aurinkoiseen keliin sopivat oivallisesti myös tämänkertaisessa postauksessa näkyvät kuvat parvekkeeltamme. Tilavasta ja takuulämpimästä (aurinko porottaa tähän päivisin oikein olan takaa) parvekkeestamme on nimittäin muodostunut minulle nopeasti yksi kotimme suosikkipaikoista ja tulihan tuonne pystytettyä viime sunnuntaina ihan kunnon kotikonttorikin häävalmistetuja läpi käydessämme.

Näiden kuvien ottohetkellä olimme juuri palanneet kasvien- ja säänkestävien istuintyynyjen hakureissulta ja aloittelimme kevyttä lounasta. Sopivien parvekekasvien hankkiminen ei olekaan ihan simppeli juttu, sillä aurinkoisella parvekkeella viihtyvät vain sitkeimmät, kuivaan ja kuumaan ilmastoon sopeutuneet yksilöt. Näissä kuvissa vielä näkyvälle laventelille jouduinkin sanomaan hyvästit, kun suora auringonpaiste oli sille ilmeisesti liikaa. Parhaiten parvekkeellamme ovat viihtyneet Plantagenista hankitut rosmariinipensaat ja Ikeasta löytyneet tuuheat, kauniin limenvihreät sypressit. Näihin kasveihin päädyimme, koska halusimme luoda parvekkeelle välimerellistä ja raikasta tunnelmaa. En halunnut parvekkeelle lainkaan kukkia, ainostaan poikkeuksena tyhjää sivuseinää piristämään hankkimamme jättiamppelin. Erilaiset yrtit ja viherkasvit ovat mieleeni, ja pidän siitä, että kasvit eivät vaadi kovin aktiivista hoitamista - kastelu silloin tällöin tuntuu riittävän hyvin.

Parvekkeelle ihanaa fiilistä tuovat myös tuolien selkämyksillä roikkuvat valkoiset torkkuhuovat, joihin voi kääriytyä viileinä kesäaamuina- ja iltoina. Hankimme pöydän päälle hieman suojaa antamaan myös mustan (harmi, kun tätä ei ollut saatavana valkoisena), tyylikkään seisovan varjon Ikeasta, mutta se ei valittevasti näy kuvissa. Kuvamateriaalia siitä ehkä myöhemmin luvassa siis :) Aijai, on kyllä niin ihanaa ottaa töiden jälkeen käteen lasillisen kylmää juotavaa, tuoreita mansikoita ja lempparimuotilehti ja suunnata parvekkeelle paistattelemaan päivää. Ja hei, vinkkejä kovaa auringonopaistetta kestävistä parvekekasveista otetaan innolla vastaan!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig