27/08/2013

Give me a tan, please!


Nyt syksyä kohti mentäessä kesällä hankittu rusketus alkaa hiljalleen hiipumaan ja sehän ei tietenkään ole toivottavaa. Apukeinot rusketuksen ylläpitoon on onneksi keksitty ja markkinoille putkahtelee aika ajoin koko ajan parempia tuotteita perinteisistä itseruskettavista geeleistä suihkeisiin ja sävyttäviin, poispestäviin voiteisiin. Itselläni on melko tyypillinen suomalainen ihotyyppi, joka palaa helposti ja ruskettuu hitaasti. Apukeinot on siis otettava käyttöön, jos en halua kulkea ihan kalkkilaivan kapteenina erityisesti syys- ja talvikausina :) Koska vuosien saatossa on tullut kokeiltua monenlaisia fake-tan-tuotteita aina solariumiin asti, päätin listata muutamia nykyisiä suosikkejani vinkiksi myös muille kaltaisilleni hyvin vaalean ihonsävyn omaaville ja muillekin päivettyneen ilmeen ystäville.

Tässä näkyvät kaikki tällä hetkellä käyttämäni fake-tan-tuotteet, jotka on tarkoitettu vartalolle. Kaikkia en tietenkään käytä päivittäin, vaan tarpeen ja tilanteen mukaan :) Tähän tuotteet on järjestetty halutun sävyn intensiivisyyden mukaan tummimmasta vaaleimpaan.


Aloitetaanpa siis suihkutettavista itseruskettavista, jotka antavat mielestäni kaikkein hienojakoisimman ja intensiivisimmän lopputuloksen. Kiko Cosmeticsin Self-Tanning Spray sävyssä Dark on Nizzan tuliaisia ja harmittaa, kun en hamstrannut näitä useampaa purkillista mukaani. Suihke levittyy hyvin, antaa syvän värisävyn ja hintakin on varsin maltillinen moniin muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Garnierin Ambre Solaire Intense Natural Brozer -suihke on vanha tuttu, jonka löysin tänä kesänä uudelleen käyttöön. Toimii mielestäni parhaiten hyvin kosteutetulle iholle suihkutettuna, jolloin lopputuloksesta tulee tasainen ja luonnollinen. SexyHairin SexSymbol on pikkutuhmasta nimestään huolimatta loistava ja todella riittoisa tuote! Kyse on heti intensiivisen värin antavasta spraysta, jota on helppo käyttää myös hieman laimennettuna kosteusvoiteen sekaan suihkutettuna ja sen jälkeen vartalolle levitettynä.


Jane Iredalen Tantasia (saatu lahjaksi, kiitos H) on kotikylppärini uusin tulokas. Voidemainen koostumus on helppo levittää iholle ja lopputulos on melko vaalea, joten ei-toivottujen rajojen syntymistä on helppo välttää. Lancomen Flash Bronzer -voide on tarkoitettu erityisesti jaloille, mutta käytän tätä koko vartalolle. Kullanruskeaksi sävytetty geelimäinen voide levittyy hyvin ja jättää ihon ihanan sileäksi. Tuote antaa melko vaalean lopputuloksen ilman rajoja. Myös tuoksu on todella hyvä ja miinusta tulee ainostaan suolaisesta hinnasta. Sekä Tantasiaa että Flash Brozeria kannattaa levittää useampana peräkkäisenä päivänä, jotta haluttu värisävy saavutetaan.


Sitten siirrytään hieman vaaleamman, kevyesti päivettyneen sävyn antaviin tuotteisiin, joita käytän yleensä noin 2 - 3 päivän välein. ACOn Sunkissed Body Lotion siirtyi apteekin valikoimista kotikylppäriini ja syrjäytti samalla entisen suosikkini, Doven asteittain päivettävän vartalovoiteen. Tässä on paljon kevyempi ja nopeammin imeytyvä koostumus ja jälki on tasainen. Sävy ei iholla tosin ole yhtä intensiivinen, kuin Doven tummemmalle ihonsävylle tarkoitettua vartalovoidetta käytettäessä, mutta muut ominaisuudet ajavat tässä kirkkaasti Doven ohi. Lumenen Heleyttävä Vartalovoide on hyvä täsmätuote, kun luonnollisen näköinen vaalehko päivetys halutaan heti. Tuote imeytyy melko nopeasti ja silottaa samalla ihon pintaa.

Monia fake-tan -tuotteita voi käyttää myös kerrostaen. Esimerkiksi ennen tärkeää juhlatilaisuutta käytän useampana päivänä peräkkäin ACOn vartalovoidetta ja juhlia edeltävänä iltana suihkutan vartalovoiteen levityksen jälkeen sen päälle itseruskettavaa sprayta, jotta lopputulos on todella intensiivinen ja tasainen. Näin asteittain rakennettuna "päivetys" säilyy iholla myös pidempään.


Olisi kiva kuulla, mikä on teidän luottotuotteenne, kun haluatte iholle luonnollisen päivettyneen sävyn?


Palataan pian!
xoxo Laura

SHARE:

2 kommenttia

  1. Oho, sullahan on pullo poikineen! Eipä tarvitse pelätä kalpeita kasvoja talven tullen :D Oma lempparini on tällähetkellä Diorin itseruskettava voide. Tekee mukavan tasaisen, luonnollisen näköisen lopputuloksen.

    VastaaPoista
  2. Niitä on tosiaan kertynyt, mutta onneksi kaikki ovat vuorotellen käytössä :) Ja kiitos vinkistä, täytyy testata seuraavaksi Diorin voide.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig