26/05/2013

HERKULLISET BANAANILETUT JA MANSIKKASMOOTHIE



Taidan tulla vähän jälkijunassa monissa blogeissa velloneen banaanilettuvillityksen suhteen, mutta koska blogini käsittelee itselleni hyvin tärkeitä aiheita - terveellistä ruokavaliota ja hyviksi havaittuja reseptejä  - halusin ehdottomasti testata lettusia itsekin. Löysin Liemessä-blogin kautta tosi simppelin reseptin banaanilettujen tekoon: ei tarvita muuta kuin kananmunia, banaaneja ja voita paistamiseen. Paistamisessa voi on mahdollista korvata kookosöljyllä, jolloin letuissa maistuu herkullinen kookoksen ja banaanin yhdistelmä, nam!




BANAANILETUT

(kahdelle)

2 banaania
2 kananmunaa
voita tai kookosöljyä paistamiseen

***


Kuori banaanit ja pilko kulhoon pieninä paloina. Soseuta joko käsin (itse käytin lusikkaa ja haarukkaa apuna) tai tehosekottimessa sopivan hienoksi massaksi. Lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja sekoita. Kuumenna pannu, lisää voita tai kookosöljyä pannulle ja paista lettuja molemmin puolin muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskean sävyisiä. Kannattaa ensin kuumentaa pannu kunnolla kuumaksi ja sen jälkeen paistella lettuja hieman maltillisemmassa lämpötilassa, jotta ne eivät pala pinnalta.

Lettutaikinaan voi lisätä halutessaan esimerkiksi vaniljaa tai kardemummaa. Valmiiden lettujen kanssa voi nauttia ripauksen hunajaa, tuoreita marjoja, rahkaa tai maustamatonta kermavaahtoa.




Lettujen kanssa nautitimme kahvia ja mansikkasmoothieta. Olipa ihana käydä heti aamusta juoksemassa puolen tunnin kunnon rasvanpolttolenkki tyhjään vatsaan. Illalla suuntaan vielä salille tekemään treenin uuden saliohjelmani mukaan. Olin muuten aika puhki eilen 1,5 h salipuristuksen jälkeen ja jalat tärisivät vielä pukuhuoneessakin eli taatusti tuli huhkittua tehokkaasti! :D Vähähiilihydraattinen mansikkasmoothie sopii muuten erittäin hyvin myös palautusjuomaksi treenin jälkeen ja ohje tulee tässä:



MANSIKKASMOOTHIE

(kahdelle)

200 g pakastemansikoita
250 g maitorahkaa (esim. Ehrmann 0,2 %)
1 dl maustamatonta luonnonjogurttia

***

Laita jäiset mansikat ja muut aineet tehosekoittimeen ja anna sekoittua tasaiseksi massaksi. Lisää halutetessasi esim. vaniljatangon siemeniä, macaa, MSM-jauhetta, heraproteiinia tai neitsytkookosöljyä ja anna sekoittua vielä hetki. Nauti heti! 





Tällaisia herkkuja siis tälle kertaa, suosittelen kokeilemaan! Varoitus vielä tähän loppuun, että molemmat saattavat koukuttaa pahasti :)


xoxo Laura

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig